Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Reeuwijk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Reeuwijk vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u veilig en zonder enige inspanning de trap op en af. Via deze pagina leest u handige specificaties ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Bodegraven-Reeuwijk.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1600 tot maar liefst €8600, incl. montage.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Bodegraven-Reeuwijk | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2811
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950+

Kosten traplift Reeuwijk april 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt bepaald door twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.400.
 • Extra opties zoals een verlichte voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Reeuwijk. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.700 – €2.100halve dag
1 bocht€5.400 – €8.900€3.450 – €6.6001/2 dag
Meerdere bochten€6.300 – €10.900€4.000 – €7.800Eén dag
Spiltrap€7.900 – €12.600€4.950 – €9.500Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Reeuwijk.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Reeuwijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de aankoopprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer showrooms hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-reeuwijk-2811

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Reeuwijk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Tevens verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.950 incl. montage.Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bodegraven-Reeuwijk d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk (https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur beslist of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door opstapjes of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten monteren die rijmt met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer informatie of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Reeuwijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u een aantal systemen laten zien en adviseert u over welk soort lift matcht met uw trap, situatie en budget. De meeste aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Reeuwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Reeuwijk.

Betrouwbare merken
In ons land zijn een aantal populaire leveranciers met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten hanteren een korte installatietijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele goede leveranciers Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum. Betrouwbare montagepartners van merken als deze zijn RecentLift, Vegro, Smienk, TipTop, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Reeuwijk binnen een paar weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Platinum en RecentLift bieden een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Reeuwijk is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Reeuwijk werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard ligt dat tussen de 130 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie