Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lekkerkerk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Lekkerkerk kan u daarbij helpen! Veel ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kan men zonder zorgen en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Via de TrapliftExpert kunt u aan de slag met waardevolle beschrijvingen omtrent trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, de werking, de installatiekosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Krimpenerwaard.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1600 tot maar liefst €8000, incl. installatie.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Krimpenerwaard | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2941
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Lekkerkerk mei 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Lekkerkerk. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.850 – €2.2003,5 uur
1 bocht€5.100 – €8.600€3.100 – €5.100halve dag
2 bochten€6.550 – €10.900€4.400 – €7.6006,5 uur
Draaiende trap€8.250 – €13.900€5.450 – €9.4006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lekkerkerk.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Lekkerkerk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u al snel 40% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-lekkerkerk-2941

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Lekkerkerk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.100 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 inclusief montage. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Krimpenerwaard via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Krimpenerwaard. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Krimpenerwaard (https://www.krimpenerwaard.nl).
 2. De consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een model laten installeren die aansluit op uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of wilt u een aanvraag indienen? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Alingersteeg 2
 • 2861 AH, Krimpenerwaard
 • Website: www.krimpenerwaard.nl
 • E-mail: gemeente@krimpenerwaard.nl
 • Telefoonnummer: 140182

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Lekkerkerk lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire liften laten zien en adviseert welke uitvoering matcht met uw budget en situatie. Het gros van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder treft u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Lekkerkerk.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Lekkerkerk.

Erkende merken
In Nederland zijn verschillende betrouwbare producenten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers garanderen een korte levertijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan verschillende geschikte traplift fabrikanten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum, Heymer. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn Smienk, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Lekkerkerk binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Handicare en Smienk verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Lekkerkerk is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Lekkerkerk benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG tot 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze woningtypes is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie