Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ouderkerk aan den IJssel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Ouderkerk aan den IJssel biedt uitkomst! Veel senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zorgeloos en comfortabel van uw hele huis genieten. Aan de hand van deze website treft u waardevolle adviezen wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de tarieven, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Krimpenerwaard.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder risico en op een plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €1500 oplopend tot 8500, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Krimpenerwaard | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2935
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Ouderkerk aan den IJssel april 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.350 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een luxere stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Ouderkerk aan den IJssel. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.800 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.000 – €8.500€3.400 – €5.6001/2 dag
Twee bochten€5.500 – €11.500€3.900 – €7.600Hele dag
Draaiende trap€7.800 – €13.900€5.100 – €9.000Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Ouderkerk aan den IJssel.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ouderkerk aan den IJssel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden goed getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u gemakkelijk 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-ouderkerk-aan-den-ijssel-2935

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Ouderkerk aan den IJssel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.850 inclusief plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een luxere stoel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Krimpenerwaard via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Krimpenerwaard. Mensen met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Krimpenerwaard (https://www.krimpenerwaard.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent verkent of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een type selecteren dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of direct een aanvraag indienen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Alingersteeg 2
 • 2861 AH, Krimpenerwaard
 • Website: www.krimpenerwaard.nl
 • E-mailadres: gemeente@krimpenerwaard.nl
 • Telefoonnummer: 140182

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Ouderkerk aan den IJssel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel of showroom in de regio. Een erkende adviseur kan u geschikte liften laten zien en vertelt welk model matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vindt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Ouderkerk aan den IJssel.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Ouderkerk aan den IJssel.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele populaire traplift bouwers operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken bieden een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit 5 erkende fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Triwa, Extrema, Heymer, Platinum. Bekende montagepartners van de genoemde merken zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, Vegro, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Ouderkerk aan den IJssel in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Minivator en Strobbe verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Stannah Siena.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Ouderkerk aan den IJssel is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Ouderkerk aan den IJssel werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis schommelt dat tussen de 130 KG tot 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie