Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Groot-Ammers

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Groot-Ammers verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u veilig en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze website vindt u uitgebreide informatie wat betreft trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kan men gelijk en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Risicoloos en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2600 tot maar liefst €9500, inclusief installatie.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteMolenlanden | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2964
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Groot-Ammers mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs komt tot stand middels twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Groot-Ammers. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.700 – €2.200halve dag
1 bocht€5.350 – €9.100€3.100 – €5.700Dagdeel
Twee bochten€5.800 – €10.600€3.800 – €7.7001 dag
Draaiende trap€8.500 – €13.500€4.650 – €10.3005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Groot-Ammers.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Groot-Ammers kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer aanbieders bieden een assortiment met 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-groot-ammers-2964

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Groot-Ammers voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Verder onderscheiden we systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 incl. installatie. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eenparkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften kosten al gauw €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Molenlanden. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent analyseert of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door opstapjes of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een traplift kiezen dat past bij uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Meer weten of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mailadres: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Groot-Ammers bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire liften tonen en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past in lijn is met uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkeliers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Groot-Ammers.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Groot-Ammers.

Professionele merken
In uw omgeving zijn een aantal erkende traplift fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten focussen zich op een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden enkele populaire leveranciers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Platinum, Heymer, Minivator, Strobbe. Bekende specialisten van deze modellen zijn TipTop, RecentLift, Vegro, PractiComfort, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de montage van een traplift in Groot-Ammers binnen één tot twee weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Handicare en RecentLift hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Groot-Ammers is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Groot-Ammers verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 105 KG – 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie