Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oud-Alblas

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Oud-Alblas verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en probleemloos van uw hele huis genieten. Via deze website vindt u bruikbare gegevens over trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, technische details, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1500 oplopend tot 9700, incl. plaatsing.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Molenlanden | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2969
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Oud-Alblas mei 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.450 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Oud-Alblas. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.550€1.700 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€5.500 – €8.600€2.650 – €5.0005 uur
2 bochten€5.500 – €10.500€3.650 – €7.400Eén dag
Wenteltrap€8.300 – €13.500€5.450 – €9.0005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Oud-Alblas.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Oud-Alblas kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 40% op de nieuwprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Veel merken kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-oud-alblas-2969

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Oud-Alblas voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.400 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Molenlanden. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift de ideale optie is. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en comfortabel thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een model uitzoeken dat past bij uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mail: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Oud-Alblas lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een dealer of leverancier in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal mogelijkheden laten zien en adviseert u over welk systeem voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht staan winkels en producenten die ook liften monteren in Oud-Alblas.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Oud-Alblas.

Bekende merken
In uw omgeving zijn enkele populaire ontwikkelaars actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers hanteren een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit 5 professionele ontwikkelaars De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er ook producten verkocht van Triwa, Extrema, Minivator, Heymer, Platinum. Bekende aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Vegro, TipTop, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Oud-Alblas binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Handicare en 123 traplift verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oud-Alblas is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oud-Alblas communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard fluctueert dat tussen de 115 KG – 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie