Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bleskensgraaf

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Bleskensgraaf maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u zorgeloos en probleemloos blijven genieten van uw woning. Op Trapliftexpert.nl bieden wij bruikbare beschrijvingen over trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, de unieke werking, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Molenlanden.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2000 en €8700, inclusief installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMolenlanden | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2971
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Bleskensgraaf mei 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt bepaald door twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.450 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Bleskensgraaf. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.650€1.800 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.800 – €8.100€3.150 – €5.3004,5 uur
2 bochten€6.400 – €10.600€4.250 – €7.7005,5 uur
Wenteltrap€8.200 – €12.400€4.950 – €10.7005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Bleskensgraaf.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Bleskensgraaf kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u tot wel 35% – 60% op de aanschafwaarde. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-bleskensgraaf-2971

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Bleskensgraaf voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Verder kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 incl. installatie. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.250. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier opgewassen tegenelk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Molenlanden. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door opstapjes of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt nu een stoellift laten monteren die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Meer informatie of wilt u een aanvraag indienen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mail: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Bleskensgraaf zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een betrouwbare expert kan u verschillende systemen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk model rijmt met uw wensen en budget. De meeste showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Bleskensgraaf.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Bleskensgraaf.

Populaire merken
In ons land zijn diverse goede traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers waarborgen een snelle levering en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren enkele goede traplift bouwers We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Strobbe, Triwa, Minivator, Heymer. Grote aanbieders van dergelijke merken zijn TipTop, Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de montage van een traplift in Bleskensgraaf binnen een paar weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Acorn en Smienk verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Bleskensgraaf is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bleskensgraaf verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak wisselt dat tussen de 100 KG – 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke situaties bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie