Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift IJsselstein

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in IJsselstein biedt uitkomst! Flink wat senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u risicoloos en probleemloos naar boven en naar beneden. Op Trapliftexpert.nl vindt u uitgebreide informatie t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de totale kosten, de WMO en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio IJsselstein.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2050 en €9800, incl. plaatsing.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteIJsselstein | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteIJsselstein
Postcode3403
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift IJsselstein mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.600 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in IJsselstein. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.550€1.550 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€5.150 – €9.500€3.450 – €6.500halve dag
2 bochten€6.300 – €11.300€3.850 – €8.0005,5 uur
Spiltrap€8.550 – €13.600€4.650 – €10.5001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in IJsselstein.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in IJsselstein kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer showrooms hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ijsselstein-3403

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in IJsselstein voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.100 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 inclusief montage. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs hangt af van het aantal bochten en optionele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften kosten al snel €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente IJsselstein d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente IJsselstein. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente IJsselstein (https://www.ijsselstein.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent zoekt uit of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten monteren die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Overtoom 1
 • 3401 BK, IJsselstein
 • Website: www.ijsselstein.nl
 • E-mailadres: info@ijsselstein.nl
 • Telefoonnummer: 14030

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO IJsselstein bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u verschillende mogelijkheden tonen en vertelt welk model voldoet aan de situatie en het budget. Het gros van de winkeliers hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder treft u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in IJsselstein.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in IJsselstein.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 goede traplift bouwers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken staan voor een korte levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn een aantal geschikte ontwikkelaars Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Heymer, Triwa, Platinum. Erkende adviseurs van dergelijke merken zijn RecentLift, TipTop, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de montage van een traplift in IJsselstein binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Platinum & Extrema verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Sadler.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in IJsselstein is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in IJsselstein verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel valt dit binnen een marge van 100 KG & 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie