Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bosch en Duin

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Bosch en Duin vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u zonder risico en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website bieden wij uitgebreide adviezen inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de onkosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Zeist.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1850 en €8100, incl. plaatsing.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteZeist | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3735
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Bosch en Duin mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs komt tot stand middels 2 aspecten: het soort trap en de gewenste opties. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €6.950 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder vindt u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Bosch en Duin. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.550€1.850 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.400 – €9.000€2.600 – €6.900halve dag
Meerdere bochten€5.850 – €11.300€3.850 – €7.800Hele dag
Wenteltrap€7.500 – €14.300€5.050 – €9.2005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bosch en Duin.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bosch en Duin is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u zo 35% – 60% op de nieuwprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. De meeste verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-bosch-en-duin-3735

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Bosch en Duin voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien zijn er systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.800 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 inclusief montage. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zeist via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Zeist. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een prettige manier thuis te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Zeist (https://www.zeist.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door opstapjes of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend sturen ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een lift uitzoeken die aansluit op uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of snel een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Slotlaan 20
 • 3701 GK, Zeist
 • Website: www.zeist.nl
 • E-mailadres: zeist@zeist.nl
 • Telefoonnummer: 14030

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Bosch en Duin subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de regio. Een productspecialist kan u de populaire modellen demonstreren en informeert u over welk type lift past in lijn is met uw wensen en budget. De meeste dealers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Bosch en Duin.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Bosch en Duin.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse populaire ontwikkelaars werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten staan in voor een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf professionele ontwikkelaars Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator, Extrema. Grote (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. Smienk, Vegro, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Bosch en Duin binnen een paar weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Acorn & Heymer hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Platinum Horizon.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Bosch en Duin is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Bosch en Duin hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak fluctueert dat tussen de 110 KG en 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie