Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Den Dolder

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Den Dolder verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u weer zelf en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze website bekijkt u nuttige informatie ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, de werking, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Zeist.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De prijzen liggen tussen de €1650 & €8800, incl. installatie.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Zeist | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3734
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 950+

Kosten traplift Den Dolder juli 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.550 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Den Dolder. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.850 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.800 – €8.900€3.350 – €5.4005 uur
2 bochten€6.050 – €11.600€3.950 – €7.5006,5 uur
Draaiende trap€8.050 – €12.500€5.200 – €10.8005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Den Dolder.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Den Dolder kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschafwaarde. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat aanbieders hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-den-dolder-3734

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel types hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Den Dolder voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Ook zijn er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 incl. installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zeist d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Zeist. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Zeist (https://www.zeist.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens ontvangt u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een systeem laten plaatsen die aansluit op uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Slotlaan 20
 • 3701 GK, Zeist
 • Website: www.zeist.nl
 • E-mailadres: zeist@zeist.nl
 • Telefoonnummer: 14030

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Den Dolder onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en vertelt welk systeem voldoet aan de situatie en het budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel bieden wij leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Den Dolder.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Den Dolder.

Geschikte merken
In ons land zijn diverse goede ontwikkelaars actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers werken met een snelle levering en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende bekende merken Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Minivator, Platinum, Extrema. Erkende dealers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, Smienk, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Den Dolder binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Dealers als Stannah en TipTop verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare Freecurve.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Den Dolder is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Den Dolder hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Standaard schommelt dat tussen de 120 KG en 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie