Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Waverveen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Waverveen verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u weer zelf en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Op deze pagina bieden wij praktische beschrijvingen betreffende trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio De Ronde Venen.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2250 tot zo’n €9300, inclusief installatie.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in De Ronde Venen | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3646
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Waverveen mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Bovendien geldt er een meerprijs voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 of meer.
 • Een upgrade zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel treft u de richtprijzen van het installeren van een traplift in Waverveen. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.600 – €2.1504,5 uur
1 bocht€5.150 – €9.300€3.250 – €6.4001/2 dag
2 bochten€6.200 – €11.800€4.000 – €7.700Eén dag
Wenteltrap€8.400 – €14.300€4.500 – €9.100Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Waverveen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Waverveen is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de nieuwprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. De meeste merken bieden een assortiment met 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-waverveen-3646

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Waverveen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts onderscheiden we buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 incl. installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenverplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Ronde Venen met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente De Ronde Venen. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente De Ronde Venen (https://gemeente.derondevenen.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent analyseert of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een lift kiezen dat past bij uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Meer weten of gelijk een aanvraag indienen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herenweg 63
 • 3645 DG, De Ronde Venen
 • Website: gemeente.derondevenen.nl
 • E-mailadres: info@servicepuntderondevenen.nl
 • Telefoonnummer: 0297587600

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Waverveen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u de populaire mogelijkheden laten zien en adviseert welke uitvoering rijmt met uw wensen en budget. Veel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Waverveen.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Waverveen.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse erkende traplift bouwers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken staan bekend om een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit diverse betrouwbare ontwikkelaars Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er ook producten verkocht van Extrema, Minivator, Triwa, Heymer, Strobbe. Populaire adviseurs van merken als deze zijn Smienk, RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de montage van een traplift in Waverveen al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Stannah of Strobbe verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 75.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Waverveen is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Waverveen hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans schommelt dat tussen de 100 KG – 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie