Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vinkeveen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Vinkeveen vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u veilig en probleemloos de trap op en af. Op de traplift-vergelijker leest u nuttige adviezen omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de montagekosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio De Ronde Venen.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een beschermde en comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1800 tot wel €9300, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in De Ronde Venen | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3645
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Sadler

Kosten traplift Vinkeveen april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.300 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte treft u indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Vinkeveen. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.950€1.850 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.500 – €8.100€2.850 – €5.700halve dag
Meerdere bochten€6.500 – €10.200€4.350 – €7.900Eén dag
Wenteltrap€7.500 – €14.400€5.150 – €10.400Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Vinkeveen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Vinkeveen kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 40% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. De meeste verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-vinkeveen-3645

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Vinkeveen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Tevens onderscheiden we systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.200 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 incl. montage.Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Ronde Venen binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente De Ronde Venen. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente De Ronde Venen (https://gemeente.derondevenen.nl).
 2. De consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een model aanschaffen die rijmt met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer weten of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herenweg 63
 • 3645 DG, De Ronde Venen
 • Website: gemeente.derondevenen.nl
 • E-mailadres: info@servicepuntderondevenen.nl
 • Telefoonnummer: 0297587600

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Vinkeveen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een showroom of adviespunt in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u meerdere liften introduceren en informeert welk systeem past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel staan merken en winkels die ook kunnen leveren in Vinkeveen.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Vinkeveen.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende geschikte traplift bouwers actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers bieden een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn een aantal betrouwbare traplift bouwers De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum, Minivator. Grote installateurs van deze modellen zijn RecentLift, Vegro, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het aanschaffen van een fijne huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Vinkeveen binnen een paar weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Otolift of Strobbe verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Vinkeveen is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Vinkeveen verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis ligt dat tussen de 135 KG en 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie