Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mijdrecht

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Mijdrecht vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zonder risico en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website bieden wij handige specificaties aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio De Ronde Venen.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen variëren tussen €2250 tot wel €8300, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteDe Ronde Venen | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3641
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Starla

Kosten traplift Mijdrecht mei 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Vaak komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €6.900 of meer.
 • Opties zoals een luxere stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Mijdrecht. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.600€1.750 – €2.2003,5 uur
1 bocht€4.800 – €9.400€2.850 – €6.600halve dag
Twee bochten€6.050 – €10.300€4.450 – €7.5006 uur
Draaiende trap€7.750 – €13.700€5.550 – €10.5005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Mijdrecht.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Mijdrecht is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 35% – 60% op de aankoopprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-mijdrecht-3641

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Mijdrecht voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Tevens onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.550 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 inclusief installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Ronde Venen met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente De Ronde Venen. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente De Ronde Venen (https://gemeente.derondevenen.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist analyseert of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem uitkiezen dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herenweg 63
 • 3645 DG, De Ronde Venen
 • Website: gemeente.derondevenen.nl
 • E-mail: info@servicepuntderondevenen.nl
 • Telefoonnummer: 0297587600

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Mijdrecht lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem rijmt met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder treft u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Mijdrecht.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Mijdrecht.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse professionele ontwikkelaars operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan voor een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere goede merken Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Triwa, Extrema, Heymer, Strobbe. Bekende (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn Vegro, RecentLift, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het vinden van een prettige huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Mijdrecht binnen een paar weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Platinum + Smienk verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 75.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Mijdrecht is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Mijdrecht benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Meestal fluctueert dat tussen de 110 KG tot 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie