Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Woerdense Verlaat

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Woerdense Verlaat kan u daarbij helpen! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u risicoloos en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u praktische gegevens met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, de unieke werking, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Ook kunt u online en zonder moeite een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Nieuwkoop.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1900 tot maar liefst €8300, incl. montage.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteNieuwkoop | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode3652
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Woerdense Verlaat mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 of meer.
 • Opties zoals een klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Woerdense Verlaat. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.700€1.550 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.600 – €9.800€2.700 – €5.7005 uur
Twee bochten€6.450 – €10.500€4.000 – €7.900Eén dag
Wenteltrap€8.300 – €14.000€5.250 – €9.4006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Woerdense Verlaat.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Woerdense Verlaat kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u eenvoudig 50% op de nieuwprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. De meeste leveranciers hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-woerdense-verlaat-3652

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Woerdense Verlaat voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Ook zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 inclusief plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.500. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een luxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nieuwkoop via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Nieuwkoop. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn comfortabel zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Nieuwkoop (https://www.nieuwkoop.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een traplift laten installeren die matcht met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Teylersplein 1
 • 2441 LE, Nieuwkoop
 • Website: www.nieuwkoop.nl
 • E-mail: info@nieuwkoop.nl
 • Telefoonnummer: 140172

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Woerdense Verlaat lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de buurt. Een ervaren adviseur kan u meerdere uitvoeringen laten zien en vertelt welk type lift past past bij uw budget en situatie. De meeste winkeliers hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Woerdense Verlaat.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Woerdense Verlaat.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf professionele traplift bouwers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars staan in voor een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 betrouwbare ontwikkelaars We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer. Betrouwbare wederverkopers van deze modellen zijn 123traplift, RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Woerdense Verlaat binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Triwa + 123 traplift verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Solus.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Woerdense Verlaat is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Woerdense Verlaat hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans fluctueert dat tussen de 105 KG – 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie