Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Groenekan

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Groenekan vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site treft u waardevolle gegevens inzake trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, de werking, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kan men gelijk en zonder moeite een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio De Bilt.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De tarieven variëren tussen €2600 tot wel €8400, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in De Bilt | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3737
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Groenekan april 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: uw trapsituatie en de gewenste opties. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.250 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel verschaffen we de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Groenekan. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.950€1.550 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.950 – €9.800€3.100 – €5.0001/2 dag
Twee bochten€5.950 – €10.200€3.900 – €7.1001 dag
Draaiende trap€8.500 – €14.400€4.950 – €9.800Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Groenekan.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Groenekan is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast is dat een duurzame investering. Flink wat leveranciers hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-groenekan-3737

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste soorten hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Groenekan voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 inclusief installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenverplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Bilt binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente De Bilt. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente De Bilt (https://www.debilt.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna verstrekken ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag zelf een stoellift uitkiezen die rijmt met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of meteen aan de slag met een aanvraag? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Soestdijkseweg Zuid 173
 • 3721 AB, De Bilt
 • Website: www.debilt.nl
 • E-mailadres: info@debilt.nl
 • Telefoonnummer: 0302289411

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Groenekan zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een dealer of leverancier in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende mogelijkheden demonstreren en vertelt welk type lift past aansluit op uw wensen en budget. Het gros van de aanbieders verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook leveren in Groenekan.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Groenekan.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal bekende fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten staan in voor een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit enkele goede leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Extrema, Minivator, Triwa, Heymer. Populaire dealers van merken als deze zijn RecentLift, 123traplift, Smienk, Vegro, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Groenekan al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals ThyssenKrupp of TipTop bieden een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Starla.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Groenekan is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Groenekan werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 125 KG en 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze gevallen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie