Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Bilt

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in De Bilt verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zonder risico en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. In het volgende overzicht treft u bruikbare details wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio De Bilt.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een betrouwbare en aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1800 & €10200, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente De Bilt | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3730
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift De Bilt april 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.400 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in De Bilt. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.800 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.700 – €9.800€2.800 – €6.2005 uur
Twee bochten€5.950 – €11.200€3.550 – €7.100Hele dag
Draaiende trap€8.350 – €12.800€5.200 – €9.6001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in De Bilt.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in De Bilt is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u zo 55% op de nieuwprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Meer en meer leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-de-bilt-3730

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in De Bilt voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Voorts verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.650 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.950 inclusief plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenverplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Bilt door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente De Bilt. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente De Bilt (https://www.debilt.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u details over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kopen dat past bij uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of snel hulp aanvragen? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Soestdijkseweg Zuid 173
 • 3721 AB, De Bilt
 • Website: www.debilt.nl
 • E-mail: info@debilt.nl
 • Telefoonnummer: 0302289411

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO De Bilt bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u een aantal modellen laten zien en geeft aan welk soort lift in lijn is met de situatie en het budget. Veel dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel treft u leveranciers en merken die ook leveren in De Bilt.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in De Bilt.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele professionele traplift fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers bieden een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het schema hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn meerdere grote merken Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Heymer, Platinum, Triwa, Extrema. Erkende adviseurs van merken als deze zijn 123traplift, RecentLift, Smienk, Vegro, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een goede huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in De Bilt al binnen 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Acorn & Extrema verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Swing.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in De Bilt is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in De Bilt werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de regel schommelt dat tussen de 115 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de constructies bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie