Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bunschoten

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Bunschoten maakt het mogelijk! Veel senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina bekijkt u praktische specificaties t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, technische details, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Bunschoten.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2300 oplopend tot 8800, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Bunschoten | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3751
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Bunschoten mei 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.150 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een luxere stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder verstrekken wij de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Bunschoten. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.550 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€4.500 – €9.700€2.550 – €6.1005 uur
Meerdere bochten€5.750 – €11.600€3.650 – €7.2001 dag
Draaiende trap€7.650 – €13.000€5.300 – €10.600Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Bunschoten.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bunschoten kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-bunschoten-3751

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Bunschoten voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 inclusief plaatsing. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit type wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede firma die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bunschoten met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Bunschoten. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en adviseert of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Bunschoten (https://www.bunschoten.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent verkent of de traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een stoellift laten installeren dat past bij uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of meteen een aanvraag indienen? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadsspui 1
 • 3752 CL, Bunschoten
 • Website: www.bunschoten.nl
 • E-mail: gemeente@bunschoten.nl
 • Telefoonnummer: 14033

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Bunschoten onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel of showroom in de buurt. Een getrainde specialist kan u verschillende stoelliften laten zien en adviseert welke uitvoering rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Bunschoten.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Bunschoten.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf erkende traplift fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers werken met een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftInnovatief en compact design
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 erkende producenten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Minivator, Platinum, Extrema, Heymer. Betrouwbare specialisten van dergelijke merken zijn PractiComfort, TipTop, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de installatie van een traplift in Bunschoten in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Handicare + Heymer verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Bunschoten is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Bunschoten werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 135 KG & 165 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie