Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Baarn

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Baarn kan u daarbij helpen! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Via de TrapliftExpert kunt u aan de slag met bruikbare beschrijvingen m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Baarn.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1550 & €9600, inclusief montage.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Tarieven traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBaarn | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
Postcode3742
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Baarn april 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.850.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €6.900 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een automatische voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Baarn. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.950€1.650 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€4.900 – €9.400€3.250 – €5.1001/2 dag
2 bochten€5.750 – €11.100€4.300 – €7.9001 dag
Wenteltrap€8.450 – €13.700€4.900 – €9.1006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Baarn.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Baarn kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u maar zo 55% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkopers kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-baarn-3742

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Baarn voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Voorts zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.500 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 incl. plaatsing. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een hoofdsteun.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Baarn door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Baarn. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een prettige manier thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Baarn (https://www.baarn.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door opstapjes of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een type laten installeren die voldoet aan uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of nu direct hulp aanvragen? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stationsweg 18
 • 3743 EN, Baarn
 • Website: www.baarn.nl
 • E-mailadres: zorgloket@baarn.nl
 • Telefoonnummer: 0355481611

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Baarn zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een ervaren adviseur kan u de populaire stoelliften introduceren en adviseert welk systeem past bij uw budget en situatie. Veel van de showrooms verkopen diverse merken. In het schema hieronder staan leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Baarn.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Baarn.

Populaire merken
In ons land zijn meerdere professionele producenten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars staan in voor een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf geschikte traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Minivator, Strobbe, Triwa, Heymer. Gerenommeerde dealers van bovengenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, 123traplift, TipTop, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een goede huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Baarn binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Stannah & Heymer hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1000XXL.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Baarn is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Baarn hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 105 KG & 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie