Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eemdijk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Eemdijk maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u zonder risico en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Op de traplift-vergelijker bekijkt u handige details wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, de unieke werking, de prijzen, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Bunschoten.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €1550 tot zo’n €8800, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Bunschoten | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3754
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 55

Kosten traplift Eemdijk mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.600.
 • Extra opties als een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de marktprijzen van het installeren van een traplift in Eemdijk. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.750 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€4.600 – €8.700€2.750 – €6.7001/2 dag
Twee bochten€6.100 – €10.700€3.900 – €7.1001 dag
Draaiende trap€8.300 – €13.800€4.750 – €9.200Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Eemdijk.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Eemdijk kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 40% vergeleken met een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-eemdijk-3754

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Eemdijk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.200 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 incl. installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bunschoten via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Bunschoten. Inwoners die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bunschoten (https://www.bunschoten.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist beslist of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of smalle deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna krijgt u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een type laten monteren die aansluit op uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of direct aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadsspui 1
 • 3752 CL, Bunschoten
 • Website: www.bunschoten.nl
 • E-mail: gemeente@bunschoten.nl
 • Telefoonnummer: 14033

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Eemdijk vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende systemen demonstreren en vertelt welke uitvoering voldoet aan uw wensen en budget. Veel winkeliers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Eemdijk.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Eemdijk.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 bekende ontwikkelaars actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers bieden een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan een aantal betrouwbare ontwikkelaars Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Minivator, Triwa, Heymer, Extrema. Erkende installateurs van deze merken zijn o.a. RecentLift, Vegro, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een goede huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Eemdijk in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Platinum of RecentLift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 80.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Eemdijk is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Eemdijk werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG & 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie