Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kootwijkerbroek

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Kootwijkerbroek vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina kunt u aan de slag met nuttige tips t.a.v. trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Barneveld.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €2200 oplopend tot 8100, incl. montage.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBarneveld | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3774
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Kootwijkerbroek mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop zijn er extra kosten voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.350 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Kootwijkerbroek. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.600 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€4.850 – €9.600€3.000 – €6.1001/2 dag
Twee bochten€6.550 – €11.200€4.000 – €8.0006,5 uur
Wenteltrap€8.550 – €14.300€5.150 – €9.200Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Kootwijkerbroek.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kootwijkerbroek kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u al snel 40% – 45% op de nieuwprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Steeds meer aanbieders hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-kootwijkerbroek-3774

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Kootwijkerbroek voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Bovendien verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.350 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.800 inclusief plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Barneveld door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Barneveld. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Barneveld (https://www.barneveld.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist analyseert of de traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn bieden ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een traplift laten plaatsen die voldoet aan uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 3771 ER, Barneveld
 • Website: www.barneveld.nl
 • E-mailadres: servicepuntwzi@barneveld.nl
 • Telefoonnummer: 140342

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Kootwijkerbroek bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere mogelijkheden introduceren en adviseert u over welk model rijmt met uw wensen en budget. De meeste winkeliers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Kootwijkerbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Kootwijkerbroek.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende geschikte ontwikkelaars werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars hanteren een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn vijf goede ontwikkelaars Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Heymer, Minivator, Platinum, Strobbe. Erkende adviseurs van deze merken zijn o.a. 123traplift, TipTop, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het kopen van een passende huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Kootwijkerbroek binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals ThyssenKrupp + Strobbe verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Kootwijkerbroek is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Kootwijkerbroek hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel fluctueert dat tussen de 120 KG en 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie