Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stroe

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Stroe vergroot uw zelfstandigheid. Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via Trapliftexpert.nl leest u nuttige beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u ook meteen een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Barneveld.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1800 oplopend tot 8100, inclusief montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBarneveld | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3776
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Stroe mei 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.550 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een opklapbare rail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel treft u de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Stroe. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.800€1.700 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.050 – €9.700€2.600 – €5.9004,5 uur
Twee bochten€6.350 – €10.800€4.100 – €7.5005,5 uur
Spiltrap€8.250 – €12.600€4.500 – €10.0005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Stroe.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Stroe is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Steeds meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-stroe-3776

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Stroe voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.800 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 incl. installatie. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze liften kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Barneveld binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Barneveld. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode veilig en prettig thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Barneveld (https://www.barneveld.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn bieden ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt nu een stoellift laten installeren die aansluit op uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 3771 ER, Barneveld
 • Website: www.barneveld.nl
 • E-mail: servicepuntwzi@barneveld.nl
 • Telefoonnummer: 140342

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Stroe onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u verschillende mogelijkheden laten zien en informeert u over welke uitvoering in lijn is met uw budget en situatie. Veel aanbieders verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst vergelijkt u winkels en producenten die ook liften installeren in Stroe.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Stroe.

Geschikte merken
In uw regio zijn 5 bekende merken operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars garanderen een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal geschikte fabrikanten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Triwa, Strobbe, Platinum, Heymer. Betrouwbare verkopers van dergelijke merken zijn Vegro, 123traplift, TipTop, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de installatie van een traplift in Stroe in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Platinum + Smienk hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Sadler.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Stroe is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Stroe werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans wisselt dat tussen de 135 KG tot 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie