Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Glind

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in De Glind biedt uitkomst! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via onze vergelijker bieden wij bruikbare details met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, technische details, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Barneveld.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2000 tot maar liefst €9500, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBarneveld | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3794
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift De Glind mei 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €6.900 incl. montage.
 • Extra opties als een driepuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in De Glind. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.350€1.600 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€5.350 – €8.900€2.800 – €5.2001/2 dag
Twee bochten€6.150 – €11.100€3.650 – €7.9006 uur
Wenteltrap€7.850 – €14.400€5.050 – €10.400Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in De Glind.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in De Glind is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u tot wel 55% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. De meeste showrooms kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-de-glind-3794

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste systemen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in De Glind voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap start bij €2.750 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Barneveld d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Barneveld. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Barneveld (https://www.barneveld.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert beslist of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn krijgt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een lift laten installeren die aansluit op uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 3771 ER, Barneveld
 • Website: www.barneveld.nl
 • E-mailadres: servicepuntwzi@barneveld.nl
 • Telefoonnummer: 140342

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO De Glind bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een ervaren adviseur kan u meerdere uitvoeringen demonstreren en vertelt welke uitvoering aansluit op uw budget en situatie. Een groot deel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In deze tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook liften monteren in De Glind.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in De Glind.

Populaire merken
In ons land zijn verschillende goede ontwikkelaars aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten hanteren een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit 5 professionele ontwikkelaars Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Minivator, Extrema, Strobbe, Triwa. Populaire (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn Smienk, TipTop, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een passende huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in De Glind binnen een paar weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Acorn + TipTop verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Line.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in De Glind is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in De Glind communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie