Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Achterveld

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Achterveld maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u veilig en op een prettige manier de trap op en af. Op deze website kunt u aan de slag met belangrijke adviezen omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Daarbovenop kunt u gratis en zonder moeite een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Barneveld.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een beschermde en aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1800 & €8100, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBarneveld | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3792
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Achterveld juli 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.300 of meer.
 • Extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder verstrekken wij de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Achterveld. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.550 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€4.600 – €8.000€3.050 – €6.1004,5 uur
Twee bochten€5.900 – €11.500€4.400 – €7.900Hele dag
Wenteltrap€8.000 – €14.000€5.250 – €10.200Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Achterveld.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Achterveld kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer showrooms hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-achterveld-3792

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Achterveld voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 incl. plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs hangt af van het aantal bochten en optionele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Barneveld door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Barneveld. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Barneveld (https://www.barneveld.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna verstrekken ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een lift kiezen die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel een WMO-melding doen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 3771 ER, Barneveld
 • Website: www.barneveld.nl
 • E-mailadres: servicepuntwzi@barneveld.nl
 • Telefoonnummer: 140342

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Achterveld subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een adviespunt of winkel in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u verschillende modellen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift past bij uw trap, situatie en budget. De meeste dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Achterveld.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Achterveld.

Professionele merken
In ons land zijn 5 erkende producenten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers staan bekend om een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse populaire traplift bouwers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Minivator, Platinum, Extrema, Heymer. Bekende (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het kopen van een passende huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan de montage van een traplift in Achterveld binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Handicare & Extrema hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Achterveld is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Achterveld werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG en 145 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie