Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zwartebroek

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Zwartebroek maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u weer zelf en zonder enige inspanning de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl leest u uitgebreide informatie met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Barneveld.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een veilige en plezante manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2000 tot maar liefst €9300, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBarneveld | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3785
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Zwartebroek april 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs is afhankelijk van twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.100 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder verschaffen we de richtprijzen van het monteren van een traplift in Zwartebroek. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.800 – €2.3004 uur
1 bocht€4.500 – €8.600€2.600 – €6.8001/2 dag
2 bochten€6.500 – €10.300€4.200 – €7.2006 uur
Wenteltrap€8.450 – €12.400€5.250 – €9.9005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zwartebroek.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Zwartebroek is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. Het gros van de fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-zwartebroek-3785

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Zwartebroek voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Ook verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.750 inclusief montage. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische klaprail.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Barneveld door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Barneveld. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Barneveld (https://www.barneveld.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna verstrekken ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een lift kiezen die voldoet aan uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of nu direct hulp aanvragen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 3771 ER, Barneveld
 • Website: www.barneveld.nl
 • E-mailadres: servicepuntwzi@barneveld.nl
 • Telefoonnummer: 140342

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Zwartebroek zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past past bij uw trap, situatie en budget. Veel winkels verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Zwartebroek.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Zwartebroek.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse bekende traplift bouwers aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten staan in voor een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende betrouwbare ontwikkelaars Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Strobbe, Triwa, Extrema, Minivator. Erkende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Zwartebroek al binnen 2 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Handicare en Extrema hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Platinum Curve.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Zwartebroek is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Zwartebroek hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen schommelt dat tussen de 100 KG en 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier opgewassen tegenelk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie