Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eemnes

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Eemnes kan u daarbij helpen! Meer en meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u veilig en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. In het volgende overzicht bieden wij handige adviezen betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de onkosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Eemnes.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1800 tot zo’n €8200, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Eemnes | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteEemnes
Postcode3755
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 75

Kosten traplift Eemnes juli 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs komt tot stand middels twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.500.
 • Opties zoals een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Eemnes. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.500€1.700 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.550 – €8.000€2.900 – €6.9001/2 dag
Meerdere bochten€5.900 – €11.600€3.800 – €7.5005,5 uur
Spiltrap€8.150 – €13.100€5.550 – €10.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Eemnes.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Eemnes kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer fabrikanten bieden een assortiment met 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-eemnes-3755

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Eemnes voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Voorts bestaan er liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 incl. montage.Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals een4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eemnes door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Eemnes. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode comfortabel zelfstandig te blijven. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Eemnes (https://www.eemnes.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een systeem uitkiezen die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Graaf Wichman 10
 • 1276 KB, Eemnes
 • Website: www.eemnes.nl
 • E-mailadres: hbel@sociaalplein.info
 • Telefoonnummer: 0357513344

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Eemnes bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire liften laten zien en informeert welk merk/model matcht met uw budget en situatie. De meeste dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Eemnes.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Eemnes.

Professionele merken
In uw regio zijn verschillende geschikte leveranciers actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers hanteren een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere betrouwbare ontwikkelaars Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Heymer, Extrema, Minivator, Triwa. Gerenommeerde installateurs van deze modellen zijn TipTop, Smienk, 123traplift, RecentLift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Eemnes binnen één tot twee weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Handicare & Smienk bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 60.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Eemnes is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Eemnes hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis ligt dat tussen de 100 KG en 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie