Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Amersfoort

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Amersfoort verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op Trapliftexpert.nl bieden wij uitgebreide beschrijvingen over trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Amersfoort.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2600 tot zo’n €9000, incl. plaatsing.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAmersfoort | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3817
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 55

Kosten traplift Amersfoort mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs hangt af van 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.450 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een voetenplank met LED verlichting zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel bieden wij de richtprijzen van het monteren van een traplift in Amersfoort. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.850 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€4.850 – €9.400€3.300 – €5.5004,5 uur
Meerdere bochten€6.350 – €10.900€3.600 – €7.8006,5 uur
Spiltrap€7.800 – €12.300€4.700 – €9.600Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Amersfoort.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Amersfoort is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u maar zo 60% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. Veel fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-amersfoort-3817

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Amersfoort voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Voorts bestaan er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.750 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 inclusief plaatsing. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een luxe stoel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Amersfoort via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Amersfoort. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Amersfoort (https://www.amersfoort.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model kiezen die aansluit op uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 3811 LM, Amersfoort
 • Website: www.amersfoort.nl
 • E-mailadres: toegankelijk@amersfoort.nl
 • Telefoonnummer: 14033

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Amersfoort onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u verschillende modellen introduceren en adviseert welk merk/model in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In deze tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook leveren in Amersfoort.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Amersfoort.

Professionele merken
In Nederland zijn diverse geschikte fabrikanten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers werken met een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de tabel hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn verschillende erkende traplift fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er ook producten verkocht van Strobbe, Platinum, Heymer, Minivator, Extrema. Gerenommeerde dealers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, Vegro, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitzoeken van een geschikte huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de installatie van een traplift in Amersfoort al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals ThyssenKrupp + RecentLift beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 55.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Amersfoort is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Amersfoort hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel valt dit binnen een marge van 120 KG & 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie