Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stoutenburg Noord

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Stoutenburg Noord verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kan men zonder zorgen en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met bruikbare beschrijvingen t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Amersfoort.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten variëren tussen €1700 & €10200, incl. montage.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Amersfoort | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3836
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Line

Kosten traplift Stoutenburg Noord april 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.600 of meer.
 • Extra opties als een automatische klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Stoutenburg Noord. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.300€1.700 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€4.650 – €8.400€3.300 – €5.700Dagdeel
Twee bochten€6.250 – €11.400€3.850 – €7.9006,5 uur
Draaiende trap€7.550 – €13.000€4.950 – €10.8006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Stoutenburg Noord.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Stoutenburg Noord kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 50% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-stoutenburg-noord-3836

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Stoutenburg Noord voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap start bij €2.700 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 inclusief installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Amersfoort via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Amersfoort. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Amersfoort (https://www.amersfoort.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift selecteren die voldoet aan uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 3811 LM, Amersfoort
 • Website: www.amersfoort.nl
 • E-mail: toegankelijk@amersfoort.nl
 • Telefoonnummer: 14033

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Stoutenburg Noord vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte opties demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem matcht met uw budget en situatie. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Stoutenburg Noord.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Stoutenburg Noord.

Geschikte merken
In ons land zijn een aantal erkende leveranciers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers bieden een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn een aantal bekende leveranciers Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Heymer, Triwa, Minivator, Strobbe. Populaire installateurs van bovengenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, RecentLift, Vegro, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Stoutenburg Noord binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals ThyssenKrupp + 123 traplift verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant classic.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Stoutenburg Noord is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Stoutenburg Noord werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG tot 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie