Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoogland

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Hoogland kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u zorgeloos en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Op deze website treft u belangrijke informatie t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Amersfoort.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De kosten liggen tussen de €2350 oplopend tot 10200, inclusief installatie.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteAmersfoort | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3828
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Hoogland juli 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt bepaald door 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook zijn er extra kosten voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 of nog duurder.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Hoogland. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.850 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.450 – €8.800€2.750 – €5.4005 uur
2 bochten€5.600 – €10.700€3.900 – €7.300Hele dag
Spiltrap€8.100 – €13.600€5.500 – €9.9001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoogland.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Hoogland is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de nieuwprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. De meeste leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-hoogland-3828

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Hoogland voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Tevens bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.000 inclusief montage. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en extra opties zoals een luxere stoel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die rolstoelliften kan leveren. Deze liften kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Amersfoort d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Amersfoort. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Amersfoort (https://www.amersfoort.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem laten plaatsen die rijmt met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 3811 LM, Amersfoort
 • Website: www.amersfoort.nl
 • E-mail: toegankelijk@amersfoort.nl
 • Telefoonnummer: 14033

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Hoogland subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning als er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u verschillende opties laten zien en geeft aan welk merk/model aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel showrooms verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Hoogland.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Hoogland.

Erkende merken
In uw omgeving zijn 5 populaire ontwikkelaars operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers staan voor een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit diverse professionele producenten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Extrema, Triwa, Platinum, Strobbe. Erkende adviseurs van merken als deze zijn TipTop, Smienk, 123traplift, RecentLift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een fijne huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Hoogland binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Otolift of Strobbe beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Otolift Parallel.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hoogland is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Hoogland benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 100 KG tot 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie