Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leusden

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Leusden biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. In het volgende overzicht vindt u praktische informatie over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kan men gelijk en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Leusden.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2450 oplopend tot 10200, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLeusden | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteLeusden
Postcode3831
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftTriwa TR 10

Kosten traplift Leusden juli 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.450.
 • Extra opties als een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Leusden. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.650 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.100 – €8.200€3.450 – €5.3004,5 uur
2 bochten€5.950 – €10.600€3.650 – €7.8006,5 uur
Spiltrap€7.850 – €13.000€4.800 – €10.400Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Leusden.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Leusden is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u al snel 40% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-leusden-3831

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Leusden voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder bestaan er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 incl. montage.De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.250. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leusden binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Leusden. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Leusden (https://www.leusden.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien krijgt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een stoellift uitzoeken die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of snel aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Larikslaan 2
 • 3833 AM, Leusden
 • Website: www.leusden.nl
 • E-mail: info@larikslaan2.nl
 • Telefoonnummer: 0334343222

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Leusden zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u meerdere stoelliften laten zien en informeert welk merk/model rijmt met uw woning en budget. Veel showrooms bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Leusden.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Leusden.

Betrouwbare merken
In ons land zijn een aantal professionele ontwikkelaars actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars werken met een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere geschikte leveranciers De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Minivator, Extrema, Heymer, Triwa. Betrouwbare installateurs van merken als deze zijn Vegro, RecentLift, Smienk, 123traplift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de installatie van een traplift in Leusden binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Acorn of RecentLift beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Leusden is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Leusden verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Standaard valt dit binnen een marge van 120 KG – 145 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie