Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zeewolde

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Zeewolde maak langer thuiswonen mogelijk! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Op deze webpagina bieden wij handige adviezen betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, de werking, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Daarnaast kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Zeewolde.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schommelen tussen €2400 oplopend tot 9700, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteZeewolde | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFlevoland
GemeenteZeewolde
Postcode3894
WMO Beslissingstermijn8-39 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Zeewolde mei 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs is afhankelijk van twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Daarnaast zijn er extra kosten voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.500.
 • Extra’s zoals een noodbatterij worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder bieden wij de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Zeewolde. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.550 – €2.3004 uur
1 bocht€4.500 – €8.300€2.550 – €6.1005 uur
Meerdere bochten€5.500 – €11.700€3.900 – €7.000Hele dag
Spiltrap€7.950 – €14.300€5.350 – €9.7006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zeewolde.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Zeewolde kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u eenvoudig 50% op de nieuwprijs. Tevens is dat een duurzame investering. De meeste merken hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-zeewolde-3894

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Zeewolde voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.650 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.800 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een verlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zeewolde via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Zeewolde. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Zeewolde (https://www.zeewolde.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-39 weken. Hierna sturen ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag nu een lift laten plaatsen die rijmt met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer weten of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 3891 ER, Zeewolde
 • Website: www.zeewolde.nl
 • E-mail: infowmo@harderwijk.nl
 • Telefoonnummer: 0365229522

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Zeewolde lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u verschillende liften demonstreren en vertelt welk systeem voldoet aan uw woning en budget. De meeste winkels hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Zeewolde.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Zeewolde.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere goede producenten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten werken met een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftInnovatief en compact design
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan enkele geschikte traplift fabrikanten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Triwa, Platinum, Heymer. Populaire verkopers van merken als deze zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Zeewolde al binnen 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Acorn of Strobbe bieden een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Zeewolde is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zeewolde werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen schommelt dat tussen de 100 KG & 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie