Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Veenendaal

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Veenendaal verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. In het volgende overzicht bekijkt u waardevolle gegevens met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Veenendaal.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2200 & €8700, inclusief montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVeenendaal | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieUtrecht
GemeenteVeenendaal
Postcode3904
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Veenendaal april 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en eventuele extra’s. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100 of meer.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel vindt u de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Veenendaal. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.250€1.800 – €2.1004 uur
1 bocht€5.200 – €9.200€2.900 – €5.1004,5 uur
Meerdere bochten€6.400 – €11.200€3.750 – €7.7001 dag
Draaiende trap€7.900 – €13.600€4.700 – €10.400Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Veenendaal.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Veenendaal kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u tot wel 60% op de nieuwprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkopers kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-veenendaal-3904

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Veenendaal voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.850 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 inclusief installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Veenendaal met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Veenendaal. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Veenendaal (https://www.veenendaal.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een stoellift uitkiezen die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een aanvraag indienen? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 3901 GA, Veenendaal
 • Website: www.veenendaal.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@veenendaal.nl
 • Telefoonnummer: 0318538519

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Veenendaal zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal liften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Veenendaal.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Veenendaal.

Professionele merken
In uw omgeving zijn diverse erkende merken werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken bieden een vlotte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf populaire traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator, Extrema. Erkende aanbieders van deze modellen zijn RecentLift, TipTop, 123traplift, Vegro, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist zal u bijstaan bij het vinden van de beste huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Veenendaal binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Handicare of Extrema verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare 2000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Veenendaal is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Veenendaal hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel fluctueert dat tussen de 100 KG tot 165 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie