Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Elst

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Elst maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site vindt u uitgebreide specificaties over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe de producten werken, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Rhenen.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De kosten schommelen tussen €2250 tot wel €9000, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteRhenen | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieUtrecht
GemeenteRhenen
Postcode3922
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950

Kosten traplift Elst juli 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs hangt af van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Mogelijk geldt er een meerprijs voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Elst. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.750 – €2.100halve dag
1 bocht€5.400 – €8.900€2.850 – €6.8004,5 uur
Twee bochten€5.850 – €10.300€4.150 – €7.700Eén dag
Draaiende trap€8.050 – €13.100€5.300 – €10.600Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Elst.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Elst kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u al snel 30% – 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de showrooms bieden een assortiment met 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-elst-3922

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Elst voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.550 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 incl. montage.Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een driepuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rhenen binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Rhenen. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Rhenen (https://www.rhenen.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een model selecteren dat past bij uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of meteen een WMO-melding doen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nieuwe Veenendaalseweg 75
 • 3911 MG, Rhenen
 • Website: www.rhenen.nl
 • E-mail: info@rhenen.nl
 • Telefoonnummer: 0317681681

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Elst bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal stoelliften demonstreren en informeert welk systeem in lijn is met uw wensen en budget. Veel showrooms hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel treft u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Elst.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met goede leveranciers van trapliften in Elst.

Professionele merken
In ons land zijn verschillende geschikte traplift fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten verzekeren een snelle levering en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 betrouwbare ontwikkelaars De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er ook producten verkocht van Platinum, Extrema, Strobbe, Minivator, Heymer. Grote (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. Vegro, Smienk, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur kan u helpen bij het vinden van een passende huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Elst al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Minivator en Strobbe bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Solus.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Elst is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Elst verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Meestal wisselt dat tussen de 125 KG tot 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie