Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nijkerkerveen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Nijkerkerveen biedt uitkomst! Meer en meer ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site kunt u aan de slag met nuttige gegevens met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, technische details, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Nijkerk.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een beschermde en plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2300 tot wel €9600, incl. plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteNijkerk | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3871
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Nijkerkerveen mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.250 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder verschaffen we de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Nijkerkerveen. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.700€1.650 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€5.250 – €9.500€2.500 – €5.800halve dag
Meerdere bochten€6.500 – €11.000€4.350 – €7.800Hele dag
Draaiende trap€8.500 – €13.300€5.400 – €10.600Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Nijkerkerveen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Nijkerkerveen is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u gemakkelijk 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkopers hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-nijkerkerveen-3871

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Nijkerkerveen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.800 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nijkerk met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Nijkerk. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Nijkerk (https://www.nijkerk.eu).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend ontvangt u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een lift kopen die matcht met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk aan de slag met een aanvraag? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kolkstraat 27
 • 3861 AK, Nijkerk
 • Website: www.nijkerk.eu
 • E-mailadres: loketmo@nijkerk.eu
 • Telefoonnummer: 14033

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Nijkerkerveen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel in de regio. Een ervaren adviseur kan u passende liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model in lijn is met uw situatie. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Nijkerkerveen.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Nijkerkerveen.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn diverse professionele merken met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten waarborgen een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan diverse goede traplift bouwers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Triwa, Heymer, Minivator. Grote installateurs van bovengenoemde merken zijn TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een fijne huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Nijkerkerveen al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Stannah of Strobbe beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nijkerkerveen is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nijkerkerveen hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen schommelt dat tussen de 125 KG & 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie