Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hierden

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Hierden biedt uitkomst! Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u veilig en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Aan de hand van deze website bieden wij handige adviezen ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Bovendien kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Harderwijk.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De kosten schommelen tussen €1500 en €9500, incl. installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Harderwijk | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteHarderwijk
Postcode3849
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftOtolift Parallel

Kosten traplift Hierden juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €5.800.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.000 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een opklapbare rail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Hierden. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.800€1.700 – €2.1004,5 uur
1 bocht€5.200 – €8.700€2.700 – €5.5004,5 uur
Meerdere bochten€6.550 – €11.800€3.600 – €7.900Eén dag
Draaiende trap€7.700 – €13.900€4.900 – €10.3001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Hierden.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Hierden is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% op de nieuwprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel leveranciers kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hierden-3849

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Hierden voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Voorts onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 inclusief plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Harderwijk met de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Harderwijk. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Harderwijk (https://www.harderwijk.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een model laten monteren die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of direct een aanvraag indienen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Havendam 56
 • 3841 AA, Harderwijk
 • Website: www.harderwijk.nl
 • E-mailadres: contact@meerinzicht.nl
 • Telefoonnummer: 0341411911

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Hierden onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u de populaire systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past in lijn is met uw woning en budget. Een groot deel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Hierden.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Hierden.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn vijf erkende merken operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers verzekeren een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren diverse professionele fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Triwa, Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe. Bekende adviseurs van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een prettige huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Hierden binnen een paar weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Hier is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Minivator of PractiComfort hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Siena.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hierden is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hierden hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak valt dit binnen een marge van 130 KG en 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie