Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoevelaken

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Hoevelaken maakt het mogelijk! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Op deze site kunt u aan de slag met uitgebreide specificaties wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, de unieke werking, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u online een brochure of een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Nijkerk.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een veilige en prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1550 en €9800, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteNijkerk | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3871
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Starla

Kosten traplift Hoevelaken juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: de vorm van uw trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.050 of nog duurder.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Hoevelaken. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.600 – €2.350halve dag
1 bocht€5.450 – €8.400€3.450 – €5.9005 uur
Twee bochten€5.850 – €11.300€4.150 – €7.1005,5 uur
Spiltrap€7.750 – €12.800€5.000 – €10.3005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoevelaken.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hoevelaken is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u maar zo 60% op de nieuwprijs. Ook is dat een duurzame investering. Meer en meer fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-hoevelaken-3871

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste systemen hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Hoevelaken voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede firma die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nijkerk via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Nijkerk. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Nijkerk (https://www.nijkerk.eu).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn krijgt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een type laten plaatsen dat past bij uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer weten of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kolkstraat 27
 • 3861 AK, Nijkerk
 • Website: www.nijkerk.eu
 • E-mailadres: loketmo@nijkerk.eu
 • Telefoonnummer: 14033

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Hoevelaken zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte opties demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model aansluit op uw budget en situatie. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Hoevelaken.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Hoevelaken.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn 5 populaire producenten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers verzekeren een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn meerdere professionele traplift fabrikanten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Minivator, Strobbe, Extrema, Triwa. Populaire (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn Smienk, Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Hoevelaken in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Otolift + Smienk bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Otolift Air.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hoevelaken is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hoevelaken verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard ligt dat tussen de 110 KG en 160 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze situaties kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie