Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Uddel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Uddel kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kan men zonder zorgen en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Op de traplift-vergelijker bekijkt u bruikbare details wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarbovenop kan men kosteloos en zonder moeite een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Apeldoorn.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven variëren tussen €1950 tot zo’n €8600, inclusief montage.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteApeldoorn | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode3888
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Solus

Kosten traplift Uddel mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Tevens geldt er een meerprijs voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een luxere stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte treft u de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Uddel. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.650 – €2.3504 uur
1 bocht€4.950 – €8.500€3.450 – €5.3004,5 uur
Meerdere bochten€6.300 – €10.400€4.050 – €7.300Eén dag
Spiltrap€8.500 – €13.400€4.500 – €9.900Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Uddel.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Uddel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-uddel-3888

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Uddel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Ook kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.250 inclusief plaatsing. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Apeldoorn via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Apeldoorn. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Apeldoorn (https://www.apeldoorn.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert bekijkt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een lift kiezen dat past bij uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of nu direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktplein 1
 • 7311 LG, Apeldoorn
 • Website: www.apeldoorn.nl
 • E-mail: gemeente@apeldoorn.nl
 • Telefoonnummer: 14055

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Uddel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een adviespunt of winkel in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u geschikte stoelliften demonstreren en informeert u over welk type lift past rijmt met de situatie en het budget. Veel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder staan verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Uddel.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Uddel.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal professionele leveranciers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers bieden een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren vijf grote leveranciers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Extrema, Heymer, Minivator, Triwa. Betrouwbare verkopers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur helpt u graag bij het kopen van een passende huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Uddel binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Stannah + Smienk bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 10.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Uddel is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Uddel hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard wisselt dat tussen de 130 KG tot 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie