Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Apeldoorn

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Apeldoorn maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze site bieden wij belangrijke beschrijvingen aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, de unieke werking, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Apeldoorn.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2500 oplopend tot 9500, inclusief plaatsing.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Apeldoorn | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7322
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Apeldoorn april 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.550.
 • Extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder treft u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Apeldoorn. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.800 – €2.200Dagdeel
1 bocht€5.200 – €8.500€3.050 – €5.100halve dag
Meerdere bochten€5.650 – €10.100€4.250 – €7.2001 dag
Wenteltrap€7.850 – €14.500€5.300 – €9.400Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Apeldoorn.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Apeldoorn is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u eenvoudig 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat verkopers kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-apeldoorn-7322

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Apeldoorn voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast zijn er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.050 incl. montage.Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem opgewassen tegenextreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften kosten al snel €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Apeldoorn binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Apeldoorn. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Apeldoorn (https://www.apeldoorn.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent zoekt uit of de traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een model uitzoeken die voldoet aan uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktplein 1
 • 7311 LG, Apeldoorn
 • Website: www.apeldoorn.nl
 • E-mail: gemeente@apeldoorn.nl
 • Telefoonnummer: 14055

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Apeldoorn onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u geschikte modellen tonen en adviseert u over welk model in lijn is met uw wensen en budget. De meeste dealers verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst vindt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Apeldoorn.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Apeldoorn.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 erkende producenten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers werken met een korte levertijd en uitstekende service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf goede traplift bouwers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Extrema, Minivator, Heymer, Platinum. Populaire verkopers van merken als deze zijn Vegro, 123traplift, Smienk, TipTop, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een fijne huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Apeldoorn binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Platinum & Smienk verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950+.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Apeldoorn is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Apeldoorn hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis wisselt dat tussen de 110 KG tot 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie