Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zutphen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Zutphen vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site vindt u bruikbare informatie met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, technische details, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Daarnaast kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Zutphen.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een beschermde en plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2500 & €8100, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteZutphen | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZutphen
Postcode7204
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Zutphen juli 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien zijn er extra kosten voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.000 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Zutphen. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.650€1.850 – €2.2504 uur
Eén bocht€5.250 – €9.400€2.750 – €6.400Dagdeel
Twee bochten€6.500 – €11.600€3.550 – €7.300Hele dag
Draaiende trap€8.250 – €13.700€5.000 – €10.0005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zutphen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Zutphen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u al snel 45% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. De meeste verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-zutphen-7204

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Zutphen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap start bij €2.550 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 incl. plaatsing. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zutphen door de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Zutphen. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Zutphen (https://www.zutphen.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn geven ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een type kopen die in lijn is met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of snel aanmelden voor de WMO? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Henri Dunantweg 1
 • 7201 EV, Zutphen
 • Website: www.zutphen.nl
 • E-mailadres: wmo-sz@zutphen.nl
 • Telefoonnummer: 0575595760

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Zutphen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire opties demonstreren en adviseert welk systeem aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Zutphen.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Zutphen.

Professionele merken
In Nederland zijn diverse bekende ontwikkelaars werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten werken met een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden diverse grote traplift bouwers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Platinum, Triwa, Extrema, Heymer. Populaire aanbieders van bovengenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitzoeken van een passende huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Zutphen al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Otolift of Strobbe hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1000.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Zutphen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Zutphen communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal fluctueert dat tussen de 135 KG tot 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie