Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Warnsveld

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Warnsveld maakt het mogelijk! Meer en meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zonder risico en zeer eenvoudig de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u nuttige specificaties wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, technische details, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Zutphen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een beschermde en aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De kosten schommelen tussen €1550 en €8800, inclusief installatie.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteZutphen | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZutphen
Postcode7231
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftOtolift Two

Kosten traplift Warnsveld juni 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 incl. montage.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de richtprijzen van het installeren van een traplift in Warnsveld. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.400€1.800 – €2.1504 uur
1 bocht€5.450 – €8.800€2.900 – €6.7001/2 dag
Meerdere bochten€6.100 – €11.000€3.850 – €7.3006,5 uur
Wenteltrap€8.250 – €14.200€5.000 – €9.6005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Warnsveld.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Warnsveld kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 55% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer leveranciers kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-warnsveld-7231

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Warnsveld voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 inclusief installatie. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zutphen door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Zutphen. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Zutphen (https://www.zutphen.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna verstrekken ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een systeem kopen die rijmt met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Henri Dunantweg 1
 • 7201 EV, Zutphen
 • Website: www.zutphen.nl
 • E-mail: wmo-sz@zutphen.nl
 • Telefoonnummer: 0575595760

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Warnsveld lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel/showroom bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte mogelijkheden laten zien en geeft aan welk soort lift matcht met uw budget en situatie. Het gros van de dealers bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel bieden wij aanbieders en merken die ook leveren in Warnsveld.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Warnsveld.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele professionele ontwikkelaars aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers staan bekend om een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit een aantal geschikte ontwikkelaars De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe. Bekende (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur geeft tips en advies voor het vinden van de beste huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Warnsveld binnen een paar weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als ThyssenKrupp en Heymer verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Warnsveld is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Warnsveld hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal wisselt dat tussen de 100 KG en 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie