Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rha

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Rha maakt het mogelijk! Steeds meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Via onze vergelijker treft u waardevolle specificaties betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Bronckhorst.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2150 tot maar liefst €10000, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBronckhorst | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7224
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Rha juli 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.050 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een driepuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze lokkertjes zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij de richtprijs van het installeren van een traplift in Rha. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.300€1.750 – €2.1004 uur
Eén bocht€5.150 – €9.400€2.500 – €5.4005 uur
Meerdere bochten€6.550 – €10.200€3.850 – €7.1006,5 uur
Draaiende trap€8.400 – €13.400€5.300 – €9.6001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Rha.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rha is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u tot wel 35% – 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-rha-7224

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle merken hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Rha voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast verkoopt men buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.850 inclusief plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bronckhorst door de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Bronckhorst. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens verstrekken ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem laten monteren die aansluit op uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen aan de slag met een aanvraag? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Elderinkweg 2
 • 7255 KA, Bronckhorst
 • Website: www.bronckhorst.nl
 • E-mailadres: info@bronckhorst.nl
 • Telefoonnummer: 0575750250

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Rha subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u passende stoelliften tonen en geeft onafhankelijk advies over welk model voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Rha.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Rha.

Bekende merken
In ons land zijn verschillende professionele traplift bouwers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten hanteren een snelle levering en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren diverse betrouwbare producenten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe, Platinum. Populaire dealers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het vinden van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Rha binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Minivator en RecentLift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Rha is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Rha hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen ligt dat tussen de 130 KG en 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie