Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Harfsen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Harfsen kan u daarbij helpen! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u risicoloos en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Op de traplift-vergelijker leest u praktische adviezen aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, de werking, de kosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Tevens kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Lochem.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De totale kosten schommelen tussen €2450 tot maar liefst €9600, incl. montage.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Lochem | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7217
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Harfsen februari 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs hangt af van 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Vaak worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.350 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Harfsen. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.850 – €2.2004 uur
1 bocht€5.050 – €9.100€3.400 – €5.6005 uur
Twee bochten€6.150 – €11.700€3.550 – €7.4005,5 uur
Spiltrap€7.500 – €14.000€5.350 – €10.2006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Harfsen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Harfsen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u tot wel 60% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Meer en meer fabrikanten hebben op dit moment diverse tweedehands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-harfsen-7217

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Harfsen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.550 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.950 inclusief installatie. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen kosten al snel €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lochem met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Lochem. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Lochem (https://www.lochem.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Nadien ontvangt u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten plaatsen die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hanzeweg 8
 • 7241 CR, Lochem
 • Website: www.lochem.nl
 • E-mail: info@lochem.nl
 • Telefoonnummer: 0573289222

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Harfsen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de buurt. Een professionele adviseur kan u de populaire stoelliften demonstreren en informeert u over welk merk/model rijmt met uw wensen en budget. Veel winkels hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder staan winkels en producenten die ook leveren in Harfsen.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Harfsen.

Professionele merken
In ons land zijn 5 goede producenten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten waarborgen een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden diverse populaire traplift fabrikanten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe. Populaire aanbieders van merken als deze zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, Smienk, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Harfsen binnen een paar weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als ThyssenKrupp en PractiComfort verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 2000.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Harfsen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Harfsen verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen ligt dat tussen de 105 KG & 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie