Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Epse

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Epse vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kan men zonder zorgen en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina treft u belangrijke tips t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, technische details, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Lochem.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schommelen tussen €2200 oplopend tot 9600, incl. montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Lochem | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7214
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Populaire trapliftTriwa TR 10

Kosten traplift Epse april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.200 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel vindt u de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Epse. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.750 – €2.2004 uur
1 bocht€5.200 – €8.400€2.900 – €6.4001/2 dag
Twee bochten€5.600 – €11.000€3.950 – €7.600Eén dag
Spiltrap€7.850 – €12.400€5.450 – €9.100Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Epse.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Epse is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u tot wel 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-epse-7214

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Epse voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 inclusief installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lochem d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Lochem. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Lochem (https://www.lochem.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-26 weken. Nadien ontvangt u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een lift uitzoeken die matcht met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of direct aan de slag met een aanvraag? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hanzeweg 8
 • 7241 CR, Lochem
 • Website: www.lochem.nl
 • E-mailadres: info@lochem.nl
 • Telefoonnummer: 0573289222

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Epse lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u verschillende liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel verkooppunten verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Epse.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Epse.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal bekende traplift bouwers aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle montage en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren vijf grote ontwikkelaars Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe. Populaire (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn Vegro, TipTop, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de montage van een traplift in Epse in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Triwa of Extrema verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Epse is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Epse hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen wisselt dat tussen de 110 KG tot 175 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie