Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Baak

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Baak biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Via deze website treft u belangrijke adviezen betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Bronckhorst.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een veilige en aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1900 tot maar liefst €8400, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBronckhorst | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7223
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Baak juli 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.200 incl. montage.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder voorzien we u van een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Baak. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.600 – €2.2504 uur
Eén bocht€4.850 – €8.900€2.700 – €6.100halve dag
Meerdere bochten€5.900 – €11.000€4.300 – €7.7001 dag
Wenteltrap€8.000 – €13.300€4.700 – €9.7006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Baak.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Baak kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u maar zo 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Veel verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-baak-7223

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Baak voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 inclusief montage. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bronckhorst via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Bronckhorst. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur verkent of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna sturen ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een stoellift laten monteren die in lijn is met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk een aanvraag indienen? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Elderinkweg 2
 • 7255 KA, Bronckhorst
 • Website: www.bronckhorst.nl
 • E-mail: info@bronckhorst.nl
 • Telefoonnummer: 0575750250

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Baak onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel of showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende liften introduceren en vertelt welk soort lift past bij uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder treft u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Baak.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Baak.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn enkele populaire fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten hanteren een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In deze tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal grote traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Triwa, Heymer, Extrema, Platinum. Betrouwbare adviseurs van eerdergenoemde merken zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een passende huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Baak al binnen 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Triwa & Smienk hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Sadler.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Baak is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Baak benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans schommelt dat tussen de 135 KG – 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie