Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Toldijk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Toldijk biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Hieronder bekijkt u nuttige informatie m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, de werking, de tarieven, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Bronckhorst.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen variëren tussen €2400 tot zo’n €8300, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBronckhorst | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7227
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Toldijk juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.550.
 • Extra’s zoals een luxere stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte bieden wij de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Toldijk. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.950€1.650 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€5.450 – €8.200€3.000 – €6.0001/2 dag
Twee bochten€6.450 – €11.100€4.450 – €7.7005,5 uur
Wenteltrap€8.100 – €13.300€5.550 – €10.000Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Toldijk.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Toldijk is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u maar zo 55% op de nieuwprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkopers hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-toldijk-7227

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Toldijk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.050 inclusief installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een draaifunctie.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bronckhorst met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Bronckhorst. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een veilige manier thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een stoellift kopen die in lijn is met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of snel hulp aanvragen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Elderinkweg 2
 • 7255 KA, Bronckhorst
 • Website: www.bronckhorst.nl
 • E-mailadres: info@bronckhorst.nl
 • Telefoonnummer: 0575750250

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Toldijk onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u meerdere uitvoeringen demonstreren en vertelt welk systeem in lijn is met uw wensen en budget. De meeste showrooms hebben een divers aanbod. In deze tabel bekijkt u winkels en producenten die ook liften monteren in Toldijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Toldijk.

Populaire merken
In ons land zijn vijf erkende traplift fabrikanten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers staan bekend om een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit enkele erkende fabrikanten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa. Betrouwbare wederverkopers van de genoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, RecentLift, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het aanschaffen van een geschikte huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Toldijk in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Platinum + Smienk bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant classic.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Toldijk is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Toldijk communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal ligt dat tussen de 115 KG en 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie