Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Aalten

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Aalten maakt het mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina vindt u nuttige informatie betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Aalten.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1800 tot wel €9300, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Aalten | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7121
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Aalten april 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.100.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.000.
 • Extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bieden wij de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Aalten. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.900€1.800 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.650 – €9.600€3.400 – €6.900halve dag
Meerdere bochten€5.550 – €11.300€4.500 – €7.800Hele dag
Draaiende trap€8.000 – €13.500€4.550 – €9.5005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Aalten.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Aalten kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u al snel 55% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Veel aanbieders hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-aalten-7121

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Aalten voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 incl. installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een parkeerbocht.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aalten via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Aalten. Burgers met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een prettige manier zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Aalten (https://www.aalten.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert beslist of de traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend krijgt u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een traplift laten plaatsen die rijmt met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-melding doen? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hofstraat 8
 • 7121 DM, Aalten
 • Website: www.aalten.nl
 • E-mailadres: gemeente@aalten.nl
 • Telefoonnummer: 0543493333

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Aalten vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende stoelliften laten zien en vertelt welk systeem past bij uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Aalten.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Aalten.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende betrouwbare traplift bouwers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars staan bekend om een korte levertijd en een goede service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere betrouwbare producenten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa. Populaire aanbieders van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, TipTop, 123traplift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitzoeken van een prettige huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan de montage van een traplift in Aalten binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Minivator en TipTop hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 160.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Aalten is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Aalten verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 120 KG tot 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie