Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rheden

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Rheden maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met uitgebreide beschrijvingen wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, de werking, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Rheden.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven variëren tussen €1600 oplopend tot 9700, incl. installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Rheden | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6991
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 80

Kosten traplift Rheden juli 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt bepaald door twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Tevens geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.350 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder verschaffen we indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Rheden. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.850 – €2.150halve dag
1 bocht€5.050 – €8.700€2.600 – €5.1004,5 uur
Twee bochten€6.350 – €10.600€4.100 – €7.200Hele dag
Draaiende trap€8.350 – €12.400€4.500 – €10.700Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Rheden.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Rheden is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u maar zo 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-rheden-6991

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Rheden voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Voorts onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap start bij €2.600 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.850 incl. installatie. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rheden door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Rheden. Burgers met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Rheden (https://www.rheden.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een type laten plaatsen die in lijn is met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Worth Rhedenseweg 55
 • 6991 DW, Rheden
 • Website: www.rheden.nl
 • E-mailadres: hulpmvt@mvtrheden.nl
 • Telefoonnummer: 0263707070

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Rheden bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u een aantal uitvoeringen laten zien en vertelt welk merk/model past bij uw wensen, eisen en budget. Veel van de dealers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Rheden.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Rheden.

Populaire merken
In uw regio zijn vijf goede producenten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten verzekeren een snelle montage en een goede service. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn diverse populaire merken Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum. Populaire montagepartners van merken als deze zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, Smienk, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Rheden binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Platinum + Strobbe beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Otolift Air.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Rheden is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Rheden verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel schommelt dat tussen de 130 KG en 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie