Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Laag-Soeren

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Laag-Soeren biedt uitkomst! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u risicoloos en comfortabel blijven genieten van uw woning. Op deze pagina leest u belangrijke details omtrent trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe de producten werken, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Ook kunt u gratis en vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Rheden.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De prijzen variëren tussen €2600 tot wel €10100, inclusief montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteRheden | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6957
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 60

Kosten traplift Laag-Soeren juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee zaken: het type trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Mogelijk zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.550 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een luxere stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder bekijkt u de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Laag-Soeren. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.600 – €2.2504 uur
Eén bocht€5.200 – €8.000€2.600 – €6.6001/2 dag
Twee bochten€5.650 – €10.700€4.450 – €7.000Hele dag
Spiltrap€7.850 – €12.100€4.600 – €10.8006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Laag-Soeren.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Laag-Soeren is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u maar zo 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is recycling goed voor het milieu. Meer en meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-laag-soeren-6957

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Laag-Soeren voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.750 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 incl. installatie. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.250. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rheden via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Rheden. Burgers met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een veilige manier thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Rheden (https://www.rheden.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert gaat na of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een type uitzoeken die matcht met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of direct een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Worth Rhedenseweg 55
 • 6991 DW, Rheden
 • Website: www.rheden.nl
 • E-mail: hulpmvt@mvtrheden.nl
 • Telefoonnummer: 0263707070

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Laag-Soeren zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u passende uitvoeringen demonstreren en vertelt welk merk/model rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst treft u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Laag-Soeren.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Laag-Soeren.

Geschikte merken
In ons land zijn vijf bekende producenten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers bieden een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan 5 professionele merken Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Triwa, Strobbe, Heymer, Extrema. Gerenommeerde wederverkopers van de genoemde merken zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een goede huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Laag-Soeren binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Platinum of Smienk hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Laag-Soeren is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Laag-Soeren benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis valt dit binnen een marge van 120 KG – 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort situaties bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie