Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Loo Gld

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Loo Gld verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl treft u uitgebreide gegevens ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Duiven.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven liggen tussen de €1650 oplopend tot 8400, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteDuiven | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6924
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftHandicare 2000

Kosten traplift Loo Gld juni 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.400.
 • Extra upgrades zoals een automatische schuifrail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Loo Gld. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.800€1.650 – €2.200Dagdeel
Eén bocht€5.200 – €9.600€3.050 – €5.3005 uur
Twee bochten€5.550 – €11.900€4.500 – €7.900Hele dag
Spiltrap€8.250 – €12.900€5.550 – €10.9001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Loo Gld.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Loo Gld is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u zo 35% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer verkooppunten bieden een assortiment met 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-loo-gld-6924

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke trap is er een passende oplossing. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Loo Gld voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.350 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 inclusief installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.750. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties kosten al snel €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Duiven via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Duiven. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Duiven (https://www.duiven.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien verstrekken ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een model aanschaffen die in lijn is met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kastanjelaan 3
 • 6921 ER, Duiven
 • Website: www.duiven.nl
 • E-mail: loketwwz@duiven.nl
 • Telefoonnummer: 09002791111

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Loo Gld bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom/dealer in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal modellen laten zien en informeert u over welk systeem past bij uw situatie. Het gros van de winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bieden wij merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Loo Gld.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Loo Gld.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 betrouwbare ontwikkelaars met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle levertijd en een goede service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse grote leveranciers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Smienk, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Loo Gld binnen één tot twee weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Otolift + Heymer verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Loo Gld is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Loo Gld hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 100 KG tot 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie