Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Groessen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Groessen kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u zonder risico en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met handige details over trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Duiven.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2600 oplopend tot 8800, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Duiven | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6923
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Groessen juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en eventuele extra’s. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.150 of nog duurder.
 • Opties zoals een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Groessen. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.250€1.750 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.300 – €9.300€2.750 – €5.4004,5 uur
2 bochten€6.550 – €11.200€4.450 – €7.0006,5 uur
Wenteltrap€8.400 – €13.500€5.250 – €10.0001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Groessen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Groessen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u maar zo 45% – 50% op de aankoopprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-groessen-6923

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Groessen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.400 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 inclusief montage. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Duiven met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Duiven. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Duiven (https://www.duiven.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent beslist of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment krijgt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een traplift selecteren die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kastanjelaan 3
 • 6921 ER, Duiven
 • Website: www.duiven.nl
 • E-mailadres: loketwwz@duiven.nl
 • Telefoonnummer: 09002791111

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Groessen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en adviseert welk merk/model in lijn is met uw wensen en budget. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder staan verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Groessen.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Groessen.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal populaire producenten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers werken met een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden een aantal bekende ontwikkelaars Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer, Extrema. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de montage van een traplift in Groessen al binnen 2 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Stannah + Heymer hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Two.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Groessen is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Groessen verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie