Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Herwen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Herwen kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u weer zelf en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl vindt u nuttige details t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de WMO en populaire leveranciers. Tevens kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Zevenaar.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Risicoloos en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2100 tot zo’n €10200, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Zevenaar | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6914
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Sadler

Kosten traplift Herwen juli 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak geldt er een meerprijs voor upgrades als een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.550.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.400 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel treft u de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Herwen. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.900€1.650 – €2.1504 uur
1 bocht€4.800 – €9.700€3.300 – €6.6001/2 dag
2 bochten€5.950 – €11.700€4.100 – €7.0005,5 uur
Spiltrap€8.150 – €12.700€5.400 – €9.3001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Herwen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Herwen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u zo 35% – 60% op de aanschafwaarde. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Veel fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-herwen-6914

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Herwen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.300 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.750 incl. installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zevenaar door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Zevenaar. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Zevenaar (https://www.zevenaar.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een model laten monteren die rijmt met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of snel een WMO-melding doen? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 27
 • 6901 AA, Zevenaar
 • Website: www.zevenaar.nl
 • E-mail: wmo@zevenaar.nl
 • Telefoonnummer: 0316595595

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Herwen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u passende uitvoeringen laten zien en informeert u over welke uitvoering in lijn is met de situatie en het budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Herwen.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Herwen.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende populaire ontwikkelaars werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken hanteren een snelle levering en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere betrouwbare merken We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Heymer, Platinum, Minivator, Triwa. Populaire dealers van dergelijke merken zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Smienk, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan de montage van een traplift in Herwen binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Minivator & PractiComfort verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als de Platinum Horizon.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Herwen is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Herwen verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. In de basis fluctueert dat tussen de 135 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie