Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Babberich

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Babberich maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u weer zelf en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina vindt u bruikbare adviezen ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, de werking, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Zevenaar.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1850 & €8600, incl. installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Zevenaar | Merken en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6909
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Parallel

Kosten traplift Babberich juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €6.900 of nog duurder.
 • Extra opties als een verlichte voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder bekijkt u de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Babberich. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.650€1.800 – €2.350halve dag
1 bocht€5.450 – €8.600€2.550 – €6.8004,5 uur
2 bochten€5.950 – €11.300€4.200 – €7.6006 uur
Spiltrap€7.550 – €13.700€4.850 – €9.700Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Babberich.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Babberich is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u maar zo 45% op de nieuwprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste aanbieders hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-babberich-6909

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Babberich voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 inclusief plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals eenvijfpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Dit speciale model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zevenaar met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Zevenaar. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Zevenaar (https://www.zevenaar.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model uitzoeken die voldoet aan uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of gelijk een aanvraag indienen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 27
 • 6901 AA, Zevenaar
 • Website: www.zevenaar.nl
 • E-mailadres: wmo@zevenaar.nl
 • Telefoonnummer: 0316595595

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Babberich subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u verschillende mogelijkheden demonstreren en geeft aan welk model matcht met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Babberich.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Babberich.

Erkende merken
In ons land zijn meerdere erkende fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers garanderen een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal professionele traplift fabrikanten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Platinum, Minivator, Strobbe, Heymer. Grote verkopers van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist geeft tips en advies voor het kopen van een passende huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Babberich binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Acorn en PractiComfort hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Otolift Parallel.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Babberich is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Babberich verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans ligt dat tussen de 120 KG tot 160 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke huizen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie